Gemetste ruwbouw te Beveren

Metselwerken dunmortel en lijmen te Beveren

Een degelijke ruwbouw als basis voor jouw woning

Dit ruwbouwproject te Beveren werd gemetseld met dunbedmortel, ook wel ‘dunmetselen’ genoemd. Deze speciale mortel laat dunnere voegen toe dan traditionele mortel. Het resultaat lijkt op verlijmen: een massieve, stevige gevel vol expressie die de steen extra in het oog doet springen. In dit project werd een neutrale mortelkleur gebruikt die aansluit bij de baksteen, maar dunbedmortel is verkrijgbaar in een heleboel andere kleuren. In dit bouwproject werd ook gewerkt met de techniek van ‘verlijmen’, waarbij de gevelstenen met elkaar worden verbonden met behulp van een dunne laag lijmmortel. Dit geeft in vergelijking met de dunbedmortel een gelijkaardig effect, alleen wordt bij verlijmen niet met een truweel gewerkt.

De grijze stenen werden hier in wildverband gemetst om een kordaat maar elegant geheel te verkrijgen.

 

5/5
Quinten Staes

Top firma met top personeel!

Bekijk onze andere realisaties

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Laat daarom niet onze woorden maar jouw ogen je overtuigen. Dit is een greep uit de projecten die we met hart en ziel en veel vakmanschap hebben gerealiseerd.

Realisaties

Samenwerken?

Ben je op zoek naar een ervaren bouwpartner in Oost-Vlaanderen of Zeeuws-Vlaanderen voor een nieuwbouw, verbouwing of renovatie? Klop dan zeker eens aan bij bouwbedrijf Gommers, je totaalaannemer uit Sint-Pauwels. Wij nemen binnen de 24 uur contact op met jou.

Contacteer ons